Om oss

Om oss


Vi som driver Yster hund heter Lena och Anna. Vi är systrar med ett gemensamt hundintresse. Vi är utbildade hundförare för terapihund och legitimerade sjuksköterskor med specialistutbildning, hundinstruktörer och coachutbildade, Vi har flertalet vidareutbildningar både inom hund, hundträning och hälsa samt stor erfarenhet av att jobba med psykisk och fysisk hälsa hos vuxna, ungdomar och barn. Vi har varit aktiva hundägare under hela våra liv och har väldigt många års erfarenhet av arbete med hundar, hundträning och tävling. Att träna  med positiv förstärkning är för oss enda alternativet och vi vill sprida detta träningssätt till fler hundägare och deras hundar. Vi använder detta positiva förhållningssätt i alla våra aktiviteter i möten med både hund och människor. Målet för oss är att våra kurser och aktiviteter bidrar till att alla blir stärkta och mår bättre.


Lena

Jag har haft hund sedan tidiga tonåren med ett uppehåll när mina barn var små. Hundintresset har jag haft så länge jag kan minnas. Jag har tre egna hundar. Två Schapendoes och en Bichon havanais. Jag har tidigare haft Mellanpudel och Cavalier king Charles spaniel. Nu tränar och tävlar jag med mina hundar i rallylydnad och nose work och har erfarenhet från lydnad och agility sedan tidigare.

Jag har erfarenhet från arbete som hundinstruktör, tävlingsledare, tävlingssekreterare och olika styrelseuppdrag i hundklubb. Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som skolsköterska och har flera vidareutbildningar inom hälsa såsom MI –motiverande samtal, DISA-handledare, Compassion mind training m.flera.

Utbildningar inom hund de senaste åren:
Svenskakennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016.
Diplomeradhundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning2017-18.
Dogalärare, Hundsteg AB, 2020

Andrautbildningar:
Certifierad Livscoach via Livscoachakademin 2019
Licensierad vårdhundsförare


Anna

Jag har haft hund sedan jag var barn. Har erfarenhet av flera olika raser bl.a. Cavalier king charles spaniel, Pudel, Airedaleterier och Korthårig collie. Har just nu två Schapendoes. Har tränat, tävlat och gått kurs med egna hundar i rallylydnad, nose work, agility, lydnad, spår och sök. Tränar och tävlar just nu mest rallylydnad. Har tränat klickerträning sedan 25 år tillbaka.

Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som barnmorska och har ett flertal vidareutbildningar inom hälsa, nutrition, MI- Motiverande samtal, Compassion mind training m.fl.

Utbildningar inom hund de senaste åren:
Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016
Diplomeradhundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017/2018
Svenska agility klubbens utbildning till Agilityinstruktör A1 2018
Blygerhundar- så gör du din hund tillsuperhjälte för instruktörer
Personspårsinstruktör –Hundens hus 
Första hjälpen hund - instruktör 
Diplomerad självkänslacoach
Licensiera vårdhundsförare

Licensierad Pedagogiskt tjänstehundsförare


Våra hundar:

Hundarna Ezter, Rozi, Nyssa och Lovis är av rasen Schapendoes som är en medelstor mycket vänlig vallhund. De har en päls som inte fäller nämnvärt vilket gör att många hundallergiker tål dem. De har innan utbildningen genomgått en test för att visa att de har en mentalitet som är lämpad för att arbeta som terapihund. En terapihund måste klara av att arbeta i många olika miljöer och situationer. De ska ha god samarbetsförmåga med hundföraren och med andra människor. Ezter, Rozi och Nyssa är licencierade vårdhundar och pedagogiska tjänstehundar. Lovis som är unghund och förhoppningsvis ska hon också bli terapihund när hon blir stor.