Om oss

Om Yster hund och om instruktörerna som driver Yster hund

Alla våra kurser bygger på belöningsbaserad träning vilket ökar självkänslan hos både hund och hundförare. Vi använder ofta klickerträning som är så mycket mer än bara den lilla klickdosan. I "riktig" klickerträning utmanar vi hunden att tänka själv, vi fokuserar på det vi vill att hunden ska göra och ser till att det lönar sig för hunden att göra det vi vill, vilket ger väldigt arbetsvilliga, glada och kreativa hundar.


Kursledarna på Yster hund är förutom välutbildade hundinstruktörer legitimerade sjuksköterskor med specialistutbildningar och har stor erfarenhet av att jobba med psykisk och fysisk hälsa hos vuxna, ungdomar och barn och tar med oss den kunskapen även i vår hundverksamhet. Att gå kurs hos oss ska förhoppningsvis göra att både hund och hundförare mår bättre. Vi har även kurser där vi drar nytta av hundens positiva inverkan på oss människor, Må bra med hund. Forskning visar att hunden har många positiva effekter på oss människor. Mår du så bra du kan så mår även din hund bra!

 

Yster hund är godkända av Sveriges hundföretagare, en officiell kvalitetsstämpel för seriösa hundföretag med moderna träningsmetoder och ett etiskt förhållningssätt. 


Vi som driver Yster hund är två systrar som har vårt hundintresse gemensamt. Det är en livsstil. Vi har varit aktiva hundägare under hela våra liv och har väldigt många års erfarenhet av arbete med hundar, människor, sjukvård, friskvård, hundträning och tävling. Målet är att hålla hundkurser som bygger på vetenskap. Att träna med positiv förstärkning är för oss enda alternativet och vi vill sprida detta träningssätt till fler hundägare och deras hundar.

 

 Lena

Jag har haft hund sedan tidiga tonåren med ett uppehåll när mina barn var små. Hundintresset har jag haft så länge jag kan minnas.  Jag har två egna hundar. En Schapendoes och en Bichon havanais. Jag har tidigare haft Mellanpudel och Cavalier king Charles spaniel.  Nu tränar och tävlar jag med mina hundar i rallylydnad och har erfarenhet från lydnad och agility sedan tidigare. 

 

Jag har erfarenhet från arbete som hundinstruktör, tävlingsledare, tävlingssekreterare och olika styrelseuppdrag i hundklubb. 

Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som skolsköterska och har flera vidareutbildningar inom hälsa såsom MI - motiverande samtal, DISA-handledare, Compassion mind training m flera. 

 

Utbildningar inom hund de senaste åren:

 • Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016.
 • Diplomerad hundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017-18.
 • Dogalärare, Hundsteg AB, 2020

  Andra utbildningar:

   • Certifierad Livscoach via Livscoachakademin 2019.
   • Licencierat vårdhundsteam 2022

   Anna

  Jag har haft hund sedan jag var barn. Har erfarenhet av flera olika raser bl.a.  Cavalier king charles spaniel, Pudel, Airedaleterier och Korthårig collie. Har just nu två Schapendoes och en Bichon havanais. Har tränat, tävlat och gått kurs med egna hundar i rallylydnad, agility, lydnad, spår och sök. Tränar och tävlar just nu mest rallylydnad. Har tränat klickerträning sedan 20 år tillbaka. Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som barnmorska och har ett flertal vidareutbildningar inom hälsa, nutrition, MI- Motiverande samtal, Compassion mind training m.fl.

   

  Utbildningar de senaste åren: 

  • Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016  
  • Diplomerad hundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017/2018
  • Svenska agility klubbens utbildning till Agilityinstruktör A1 2018
  • Blygerhundar- så gör du din hund till superhjälte för instruktörer
  • Personspårsinstruktör - Hundens hus 2020
  • Första hjälpen hund instruktör 2021
  • Diplomerad Självkänslacoach
  • Licencierat vårdhundsteam 2022