Om oss

Om Yster hund och om instruktörerna som driver Yster hund

Alla våra kurser bygger på klickerträning. Det är belöningsbaserad träning vilket ökar självkänslan hos både hund och hundförare. Då vi har stor erfarenhet av att jobba med psykisk och fysisk hälsa så försöker vi ta med oss det även in i vår hundkursverksamhet. Att gå kurs hos oss ska förhoppningsvis göra att både hund och hundförare mår bättre. Dessutom visar mycket forskning hundens positiva effekter på människan.

 

Yster hund är godkända av Sveriges hundföretagare, en officiell kvalitetsstämpel för seriösa hundföretag med moderna träningsmetoder och ett etiskt förhållningssätt. 


Vi som driver Ysterhund är två systrar som har vårt hundintresse gemensamt. Det är en livsstil. Vi har varit aktiva hundägare under många år. De senaste 20 åren har vi ägnat åt positiv hundträning som enligt oss är det mest effektiva, roliga och faktiskt enda alternativet. Målet är att hålla hundkurser som bygger på vetenskap och positiv förstärkning, för att sprida detta roliga träningssätt till fler hundägare och deras hundar.

 

 Lena

Jag har haft hund sedan tidiga tonåren med ett uppehåll när mina barn var små. Hundintresset har jag haft så länge jag kan minnas.  Jag har två egna hundar. En Schapendoes och en Bichon havanais. Jag har tidigare haft Mellanpudel och Cavalier king Charles spaniel.  Nu tränar och tävlar jag med mina hundar i rallylydnad och har erfarenhet från lydnad och agility sedan tidigare. 

 

Jag har erfarenhet från arbete som hundinstruktör, tävlingsledare, tävlingssekreterare och olika styrelseuppdrag i hundklubb. 

Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som skolsköterska och har flera vidareutbildningar inom hälsa såsom MI - motiverande samtal, DISA-handledare, Compassion mind training m flera. 

 

Utbildningar inom hund de senaste åren:

 • Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016.
 • Diplomerad hundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017-18.
 • Dogalärare, Hundsteg AB, 2020

  Andra utbildningar:

   • Certifierad Livscoach via Livscoachakademin 2019.

   Anna

  Jag har haft hund sedan jag var barn. Har erfarenhet av flera olika raser bl.a.  Cavalier king charles spaniel, Pudel, Airedaleterier och Korthårig collie. Har just nu en Schapendoes och en Bichon havanais. Har tränat, tävlat och gått kurs med egna hundar i rallylydnad, agility, lydnad, spår och sök. Tränar och tävlar just nu mest rallylydnad. Har tränat klickerträning sedan 20 år tillbaka. Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som barnmorska och har ett flertal vidareutbildningar inom hälsa, nutrition, MI- Motiverande samtal, Compassion mind training m.fl.

   

  Utbildningar de senaste åren: 

  • Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016  
  • Diplomerad hundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017/2018
  • Svenska agility klubbens utbildning till Agilityinstruktör A1 2018
  • Blygerhundar- så gör du din hund till superhjälte för instruktörer
  • Personspårsinstruktör - Hundens hus 2020
  • Första hjälpen hund instruktör 2021

  Andra utbildningar:

  • Diplomerad Självkänslacoach