Må bra med din hund

Yster Hund 

Hälsa för Hund & Människa

Hundkurser, MåBrakurser & Coaching

Må bra träffar med din hund!


Här fokuserar vi främst på dig som hundägare tillsammans med din hund. Dessa teman innehåller olika hälsofrämjande områden såsom stressreducering, sömn, kost, motion, självkänsla, yoga med hund (doga). Du har din hund med dig och vi kommer också att fokusera på samma hälsofrämjande områden för hunden. Forskning visar att om du mår så bra du kan så mår hunden också bra och tvärt om. Må bra med, av och för din hund.


Nya träffar planers hösten 2020


Alla träffarna har olika tema. Du kan vara med på de du vill eller på alla.


  1. Att fokusera på det positiva både hos sig själv, sin omgivning och hos hunden. 
  2. Vi provar klickerträning med hundarna.Förändra beteenden hos sig själv och hunden – Hur man på ett belöningsbaserat sätt kan förändra egna beteenden. Vi provar även shejping som är ett sätt att forma beteenden hos hunden. 
  3. Stressfri promenad – vi träffas i skogen och aktiverar hundarna på en liten promenad först. Efter det gör vi upp en eld och pratar lite om stress samt gör en mindfulnessövning.
  4. Doga – vi provar yoga med hund.
  5. Hundis & Sundis – vi träffas i skogen och går/joggar en liten slinga, ca 2km. Längs vägen gör vi tillsammans med hunden lite olika styrke- och balansövningar. Ni kör efter den nivå ni känner att ni vill och klarar. Avslutas med avslappning i skogen.
  6. Kost – vi pratar om kostens betydelse för vår hälsa.  För hundarna testar vi ett ”smörgåsbord” med favoritbelöningar och använder sedan dessa för olika nosövningar.
  7. Sömn. Vi börjar med att aktivera hundarna med lite trix och konster. 

         Sedan diskuterar och informerar om förutsättningar för en god sömn, gör avslappningsövningar och hundmassage tillsammans med                     hunden. Välkommen med din intresseanmälan!


 

Copyright © 2020