Om oss

Yster Hund 

Hundkurser med positiv förstärkning

Om oss bakgrund

Vi som driver Ysterhund är två systrar som har vårt hundintresse gemensamt. Det är en livsstil. Vi har varit aktiva hundägare under många år. De senaste 20 åren har vi ägnat åt positiv hundträning som enligt oss är det mest effektiva, roliga och faktiskt enda alternativet. Målet är att hålla hundkurser som bygger på vetenskap och positiv förstärkning, för att sprida detta roliga träningssätt till fler hundägare och deras hundar.

 

Instruktörerna

Om Lena

Jag har haft hund sedan tidiga tonåren med ett uppehåll när mina barn var små. Hundintresset har jag haft så länge jag kan minnas.  Jag har två egna hundar. En Schapendoes och en Bichon havanais. Jag har tidigare haft pudel och Cavalier king Charles spaniel.  Nu tränar och tävlar jag med mina hundar i rallylydnad och har erfarenhet från lydnad och agility sedan tidigare. 

 

Jag har erfarenhet från arbete som hundinstruktör, tävlingsledare, tävlingssekreterare och olika styrelseuppdrag i hundklubb. 

Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som skolsköterska på en högstadieskola och har flera vidareutbildningar inom hälsa såsom MI - motiverande samtal, DISA-handledre, Compassion mind training m flera. 

 

Utbildningar inom hund de senaste åren:

  • Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016.
  • Diplomerad hundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017-18.


Andra utbildningar:

  • Diplomerad livscoach 2019.

Om Anna

Jag har haft hund sedan jag var barn. Har erfarenhet av flera olika raser bl.a.  Cavalier king charles spaniel, Pudel, Airedaleterier och Korthårig collie. Har just nu en Schapendoes och en Bichon havanais. Har tränat, tävlat och gått kurs med egna hundar i rallylydnad, agility, lydnad, spår och sök. Tränar och tävlar just nu mest rallylydnad. Har tränat klickerträning sedan 15 år tillbaka. Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som barnmorska och har ett flertal vidareutbildningar inom hälsa, nutrition, MI- Motiverande samtal, Compassion mind training m.fl.

 

Utbildningar de senaste åren: 

  • Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016  
  • Diplomerad hundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017/2018
  • Svenska agility klubbens utbildning till Agilityinstruktör A1 2018
  • Blygerhundar- så gör du din hund till superhjälte för instruktörer
  • Självkänslacoach (Pågående utbildning)

Copyright © 2019